Rybí polévka

RECEPT NA VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKU

Hlavy, ve kterých mohou být i oči po odstranění žaber, dáme i s odřezky do hrnce.

Vodu dobře osolíme a přidáme do ní ještě několik kuliček pepře a nového koření a menší oloupanou cibulí. Asi po půlhodině vše scedíme.

Jikry a mlíčí spolu s ostatními vnitřnostmi nasekáme na menší kousky, aby se dobře rozptýlily v polévce. Jikry jsou v pevných blanách, které musíme rozrušit.

Nesmíme zapomenout na zeleninu.
Ke čtyřem hlavám si připravíme 1 menší celer, 2 petržele a 2 mrkve. Zeleninu si rozdělíme napůl.

První polovinu dáme vařit s hlavami a druhou osmažíme na tuku. Na pánvi osmažíme jíšku, kterou přidáme do polévky za stálého míchání.

Vychladlé hlavy a odřezky vložíme až nakonec.

Doporučujeme těsně před podáváním polévku ozdobit petrželkou, osmaženou žemlí a muškátovým oříškem.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ